Över 40% av vår dagliga sopor består av organiskt matavfall. Det ska vi sortera och använda! Vi har den enklaste och mest bekväma lösningen - en matavfallskvarn.
Har du stora krav till matavfallskvarnen ska du välja Modell 66, då den är byggd till att kunna klara nästan allt matavfall, samtidigt som den har bättre ljudisolering än de två mindre modellerna (46 och 56). Modell 66 har samma grunduppbyggning som den har haft i mer än 25 år - man ändrar inte på något som fungerar bra.
För att säkra kvarnen en lång livstid har den en termosäkring, som slår ifrån kvarnen om den överbelastad.
Till Model 66 medföljer det en krom på/av-knapp som standard, Ø46 mm. Knappen monteras i ett Ø33-36 mm hål i diskbänken eller bänkskivan, så du undgår strömförande ledningar i diskbänksområdet. Alternativt kan knappen monteras i en luft-knapphållare på skåpet, så att kvarnen kan startas och stängas av därifrån, om det inte är möjligt att göra hål i bänkskivan eller diskbänken. Det medföljer också en diskpropp i stål.
Rekommenderat tillbehör:
- Ett vattenlås till matavfallskvarn till enkelho eller dubbelho, för enkel montering
OBS! Kontrollera att matavfallskvarnar får användas i din kommun.